Lorina Kastelic


Kraj dela: Ljubljana

Moje področje dela: Skupinski tečaji

Prihajam iz družine ljubiteljev živali in s psi se ukvarjam praktično od kar pomnem. Že kot majhno deklico so me vsi poznali po tem da sem bila vedno obdana s psi, mački in drugimi malimi živalmi, med odraščanjem pa sem ugotovila, da so prav psi moja velika ljubezen in da si želim delati z njimi. Sicer smo imeli pse že prej, a moja prva psička pri kateri sem se srečevala z vzgojo je bila zlata prinašalka Luna.

Kasneje se nam je pridružil cavalier king charles spaniel Olly, ki je bil moj največji učitelj, kar se tiče težavnih psov. Sprva zelo prijazen kavalir je po tem, ko je bil večkrat napaden postal reaktiven. Zaradi njega sem začela spremljati Alfakan in se poglobila v pasjo psihologijo. Zaželela sem si psa s katerim se lahko preiskusim v več kinoloških disciplinah, zato sem se odločila za pasmo border collie. Iz Italije sem pripeljala raztavno psičko Bluebell, s katero sva opravili vse 3 stopnje Alfakan tečajev in avp izpit.

Trenutno trenirava agility in se pripravljava na B-Bh izpit. Ko bodo ponovno pasje razstave se nameravava preiskusiti tudi v tem.

Moja poklicna pot

Od malih nog sem vedela, da se želim poklicno ukvarjati z živalmi. Celo otroštvo sem planirala postati veterinarka, a ko sem se vpisala na srednjo veterinarsko šolo in gimnazijo v Ljubljani, sem hitro ugotovila da to ni zame in da bi se rajši ukvarjala samo s psi. Prepisala sem se na ekonomsko gimnazijo in po končani maturi sem se vpisala na The international school for canine psychology and behaviour.

Trenutno se torej izobražujem v smeri pasje psihologije in vedenja, prav tako pa sem študentka fakultete za menedžment v Kopru. Glede prihodnosti še nimam popolnoma začrtanih planov,a vsekakor bo moja poklicna pot povezana s psi.

Moja filozofija

Vzgojen pes = srečen pes.

Zakaj imam rad svoje delo?

Neverjetno je, ko odkriješ kako čudovit sopotnik je lahko vzgojen pes. Ko sem nekajkrat videla čudovite rezultate pri psih in srečo ter zadovoljstvo v očeh njihovih lastnikov, sem dobila samo še dodaten zagon in željo po novem znanju. Delo s psi me sprošča in osrečuje. Zelo pomembno mi je da delam nekaj kar me veseli in vesela sem, da lahko svoje znanje delim z drugimi ter jim pomagam pri doseganju njihovih ciljev.