051 431 399

rebeka@alfakan.si

Rebeka Kračan


Kraj dela: Trbovlje

Moje področje dela: Skupinski tečaji

Moja ljubezen do psov se krepi od mojega 4. leta, ko je v našo družino prišla psička Ajša, pasme škotski ovčar. Z njo sem odraščala in od takrat naprej si življenja brez psa ne morem več predstavljati. Z vzgojo psov sem se prvič srečala z naslednjo škotsko ovčarko Luno, obenem pa sem začela odkrivati svet kinologije ter različne pasje športe.
Ko sem dobila svojo prvo psičko pasme border collie po imenu Rio, so se uresničile moje dolgoletne sanje. Začela sem spoznavati tudi težji del pasje vzgoje, saj je bila Rio v mladosti večkrat tarča napadov drugih psov, kar je okrepilo njeno nezaupanje do štirinožcev. To je bil povod, da sem se poglobila v pasjo psihologijo, ki me je pripeljala do pasje šole Alfakan. S svojo psičko sem postopoma začela odkrivati različne kinološke discipline, usmerili pa sva se v agility, kjer ravno začenjava tekmovati. Z Rio imava opravljena izpita BBH ter AVP.
Srečala sem se tudi z vzrejo, saj je imela Rio že prve mladičke. Iz legla sem obdržala energično psičko Arizono, sedaj pa skupaj delamo v različnih kinoloških disciplinah, psički pomagata pri delavnicah za otroke, preizkusile pa se bomo tudi na razstavah. Rio in Arizona sta moji stalni spremljevalki in ni dneva, ki se ne bi z njima začel in končal.

Moja poklicna pot

Sem študentka radiološke tehnologije na Zdravstveni fakulteti, ker pa sem si želela več dela z ljudmi in psi, me je pot zanesla k Alfakanu. Upam, da bom s svojim znanjem lahko pomagala pri boljši vzgoji in prispevala k lažjem sobivanju s psom v današnjem svetu.

Moja filozofija

Zaupaj vase in v svojega psa. S psom je potrebno zgraditi odnos, da to storimo, pa je potrebno ogromno časa in volje. Na koncu je ves naš trud poplačan in lahko imamo najboljšega življenjskega spremljevalca.

Zakaj imam rada svoje delo?

Sama si svojega življenja ne morem več predstavljati brez psa, zato si želim svoje znanje in izkušnje širiti naprej ter pomagati ljudem. Delo s psi in njihovimi lastniki me neizmerno veseli in ni lepšega prizora, kot videti posameznika, ki je srečen s svojim psom.