Sara Rejc


Kraj dela: Ljubljana

Moje področje dela: Skupinski tečaji

Živali, predvsem psi, so moja velika ljubezen že od kar pomnim, z njimi pa sem obkrožena že od malih nog. Svojo prvo psičko Tiso, sem po dolgem prepričevanju staršev dobila pri 11-h letih, bila je pasme zlati prinašalec. Odprla mi je svet v osnove kinologije, predvsem pa je bila moj življenjski sopotnik. Leta 2016 se mi je izpolnila dolgoletna želja in pridružil se mi je Border collie po imenu Zen. Je vse oz. mnogo več kar sem si kdajkoli želela. Odprl mi je povsem nov svet v kinologiji saj sva pričela s treningi agilityja, ki je trenutno najina najljubša disciplina. Pridno trenirava, se udeležujeva seminarjev in nabirava izkušnje.

 

Občasno se lotiva tudi pašnje ovac, obožujeva gore, sprehode, bikejoring, frizbi, canicross, skatejoring, hooperse … ni stvari, ki se je nebi lotila. Opravljen imava tudi izpit Bbh. Letos se nama je pridružila še psička Nylee, prav tako pasme Border collie. Z njo trenutno delava na osnovah vzgoje, kasneje pa se bo preizkusila tudi v različnih športnih disciplinah in bo sopotnica na najinih dogodivščinah, česar se že neizmerno veselim. Svoje pridobljeno znanje rada delim z drugimi, saj ni lepšega občutka od tega, ko nekomu z nasvetom in praktičnimi vajami lahko omogočiš lepše življenje in sobivanje z njegovim štirinožnim sopotnikom. Verjamem, da so ob pravilni vzgoji, psi lahko naši najboljši spremljevalci, ne glede na to kam se odpravimo.

»Psi niso naše celo življenje. Toda v našem življenju ustvarijo celoto«. (Roger Caras)

Moja poklicna pot

Neizmerna ljubezen do živali, me je pripeljala do moje poklicne poti. Po izobrazbi sem veterinarski tehnik in varstvoslovec (kriminalist). Svojo poklicno pot sem po končanem izobraževanju najprej začela na veterinarski kliniki, nato pa sem se zaposlila v trgovini za male živali Mr.Pet. Trenutno delam na upravi trgovine. Ker se moj svet vrti okrog psov, saj večino prostega časa posvetim prav njim, me je pot zanesla tudi v ekipo Alfakan, za kar sem neizmerno hvaležna!

Moja filozofija

Živi za danes, ne za jutri!