Ime mi je Manca in prihajam iz Kamnika. Sem študentka fakultete za šport. V prostem času se ukvarjam s športom, taborniki in glasbo, zadnje leto in pol pa vse več tudi s svojim pasjim prijateljem Majkom. Majk se mi je pridružil maja 2015. Je miks borderskega in nemškega ovčarja ter labradorca. Po naravi sem aktivna, neučakana ter imam rada izzive. Na srečo sem dobila tudi takega psa. Majk je pes, ki mi je že takoj postavil ogromno izzivov. Zato sem se tudi odločila, da bova obiskovala pasjo šolo. Pri izbiri sem bila zmedena, saj se o tem pred prihodom psa nisem nič pozanimala. To je bila prva napaka. Po priporočilu prodajalke iz pasje trgovine sem se nato odločila za Alfakan. Z Majkom  sva obiskovala skupinske tečaje v Kranju. Po opravljenih vseh treh stopnjah tečaja, svoje aktivnosti pri Alfakanu nisva opustila. Jeseni oziroma pozimi se udeleživa Alfakan zimskih aktivnosti, poleti pa poletnih. Tu pridobiva še kakšno dodatno znanje. Poleg tega obiskujeva tečaj K9DETEKTOR dela z nosom, ki je odlična pasja mentalna zaposlitev. Ob lepem vremenu se odpraviva v hribe ali pa greva s kolesom po okoliških gozdovih. 


V prihodnosti si za začetek želim odpraviti težave, ki so se pojavile v času šolanja. Priznam, da predvsem zaradi mojega neznanja , popustljivost in neučakanosti. Želim si, da nama ne zmanjka izzivov.
1. Zakaj si se odločila za Alfakan e-akademijo?

Za Alfakan e-akademijo sem se odločila predvsem zato, ker želim Majka vzgojiti v stabilnega in lepo vzgojenega psa. Hkrati pa želim še naprej širiti svoje znanje o psih. Preden sem se odločila za e-akademijo sem aktivno spremljala Alfakanovo spletno stran ter Facebook skupine, kjer je bila e-akademija tudi predstavljena.  Na njej najdem dodatne informacije in napotke, ki mi vsakodnevno koristijo pri delu z mojim psom, predvsem pa so to informacije ki so podane iz prve roke strokovnjakov in ki jih drugje doslej še nisem našla.

2. Kako uporabljaš e-akademijo?

E- akademijo uporabljam sproti. Predvsem so mi všeč video vsebine, saj je v njih nazorno prikazano to, kar kasneje tudi sama prakticiram. Včasih pa se mi pojavi tudi kakšno vprašanje, katerega odgovor poiščem v rubrikah, ali pa vprašanja prihranim za priložnosti, ko so na e-akademiji webinarji o aktualnih in pogostih pasjih temah. 

3. Ali ti e-akademija pomaga pri vzgoji tvojega psa?

Vsekakor. Predvsem, ker mi moj pes s svojimi lastnostmi predstavlja velik izziv, prav tako pa je še v fazi vzgoje. Na e-akademiji najdem prave napotke, ki so strokovni in iskreni. 

4. Ali vsebine delujejo brezhibno ali si imela kakšne težave?

Z e-akademijo nisem imela še nobenih težav. Vse vsebine delujejo brezhibno in so dobro pregledne. Pohvalila bi idejo in pa uporabnost. Predvsem zato, ker je to pri nas novost, ki je dostopna vsakomur, kadarkoli in kjerkoli.

5. Kdo bi po tvoje moral imeti Alfakan e-akademijo? Vodniki z mladimi, težavnimi… psi?

Alfakan e-akademijo bi po mojem mnenju moral imeti vsak lastnik, ki želi biti odgovoren in ki si želi vzgojenega psa.  Tako tisti, ki imajo doma še mladička, kot tudi tisti, ki imajo kakršna koli vprašanja ali pa težave s svojimi psi. V e-akademiji je ogromno uporabnih informacij, tako da vsak lahko najde kar potrebuje. 

6. Ali bi e-akademijo priporočila tudi drugim vodnikom?

Seveda. V prvi vrsti tistim, ki psa še niso pripeljali v svoj dom. Naj se pred tem dobro poučijo o vsem, predvsem o vzgoji in o morebitnih težavah, ki se pojavijo. Tako bodo pripravljeni že pred prihodom psa in bodo kasneje delali manj napak, pes pa bo hitreje tak, kot so si sami predstavljali. To bi morala narediti tudi sama. 

 VIDEO: Igra, odpoklic, zaposlitev pri motnjah, hoja zraven.

 

Manca Smolnikar