Asja Šinigoj


Kraj dela: Ajdovščina

Moje področje dela: Skupinski tečaji

Odkar pomnim se moj svet prepleta s psi. Pri nas doma je bilo vedno čutiti prepletanje naših poti ob boku psov različnih pasem. Bili so del naše družine, bili so del nas. S pasjo kinologijo sem se prvič resneje srečala leta 2016, ko se nam je pridružila psička Aria, s katero sva leta 2018 opravili B-Bh izpit in se tako podali na izobraževanje za terapevtski par. Utrjevanje odnosa skozi terapijo s pomočjo psa je ena največjih prednosti, kjer gradiva tudi povezanost. Hkrati je izvajanje terapije skupaj z Ario v meni prebudilo željo po poglobitvi v pasjo govorico, miritvene signale, posledično pa dolgoletno željo šolanja psov. Skupaj z Ario sva spoznavali vrsto novih izzivov, znanje sva nabirali v agilityju, maintrailingu in delu z nosom. Leta 2020 se nam je pa pridružila Isa pasme borderski ovčar, ki se je poleg mantrailinga in dela z nosom preizkusila tudi v pašnji ovac. Kljub temu, da sta si psički na videz več kot različni, ju podobnost združi pri potrebi po psiho-fizični zaposlitvi.

Moja poklicna pot

Prepričana sem, da se v življenju področja prepletajo na najrazličnejše načine, da lahko iz vsake izkušnje potegnemo največ kar lahko, le če si to dovolj želimo. Življenje me je tako vodilo tudi po drugih poteh, ki sem si jih želela raziskati, hkrati pa si pustiti odprte možnosti za morebitne nadaljnje povezave meni ljubih področij. Zato sem se odločila za študij prava in postala sem diplomirana pravnica. Zaključujem podiplomski magistrski študij na isti smeri. Srce pa me je vedno vleklo tudi nekam drugam, v svet kinologije. Alfakan je to o čemer sem sanjala in  kjer sem želela začeti našo pot. Ne želim si dokončati poti, priti do cilja in reči to je to. Želim si vedno več, želim si da ljudje ponotranjijo miselnost in ljubezen, ki jo lahko delimo s psi. Znanje in izkušnje, ki sem jih tekom življenja s psi pridobila, želim širiti z vsemi, ki so pripravljeni prisluhniti, ki so pripravljeni narediti in sprejeti spremembo ter jo vpeljati v vsakdan.

Moja filozofija

Želim si ustvariti prostor, kjer je vsak pes sprejet, ne glede na njegove prednosti in pomanjkljivosti. Ne glede na pasmo, velikost ter njegove sposobnosti je lahko vsak pes tisto, kar si želi in tisto v kar verjamemo. Gotovo ne predstavlja samo modne muhe oz. dodatka, ampak potrebuje vse, kar potrebuješ ti, da lahko rasteš na katerikoli poti, ki si jo izbereš.