Lana Goričanec


Kraj dela: Ljubljana

Moje področje dela: Skupinski tečaji, individualno delo, delovni sprehodi

Moji članki: Blog

Odraščala sem obkrožena s številnimi živalmi, od vedno najljubši pa so mi bili psi. Ko sem bila stara 9 let, smo dobili prvo družinsko psičko Lajko, mešanko s pritlikavim pinčem, ki se kljub letom še dobro drži. Ker pa je bila predvsem navezana na mamo, sem si vedno po tihem želela imeti le svojega psa.

Tako se mi je pri rosnih 13 letih, leta 2010, pridružil borderski ovčar Irio. Poleg vsakodnevnih sprehodov in trikcev me je popeljal v svet kinologije. Aktivno in uspešno sva se ukvarjala z agilityjem in leta 2013 osvojila Pokal Slovenije. Trenirala sva dogdancing in imela nastope po Sloveniji, preizkusila pa sva se tudi v pašnji ovac, frizbiju, mantrailingu in delu z nosom.

Leta 2019 sem iz Belgije pripeljala novega družinskega člana. Čeprav sta iste pasme, se Vezuv in Irio razlikujeta kot dan in noč. Medtem ko je Irio prilepljen name in zanj obstajam le jaz, Vezuv obožuje družbo vseh.

Leta 2022 se mi je pridružila še psička Nami, pasme shetlandski ovčar. Ona mi je pokazala, kako preprosti so lahko pasji mladički za vzgojo in od svojega 6. meseca redno pomaga pri vodenju tečajev.

Zaradi tako različnih karakterjev psov sem pridobila ogromno znanja, ki ga uporabljam pri delu s tečajniki. Seveda pa se učenje nikoli ne konča, zato se še vedno izobražujem.

Danes me Irio, Vezuv in Nami spremljajo povsod, naj si bo to v službi, kavarni, raznih športnih aktivnostih, potovanjih… Vendar pa so zelo prilagodljivi, tako znajo kakšne dneve le počivati na kavču z mano.

Življenja brez štirinožnih bitij si enostavno ne znam predstavljati več.

Moji kinološki uspehi in dosežki

  • Agility A1/J1, A2/J2, A3/J3
  • 1. mesto v skupnem seštevku za Pokal Slovenije leta 2013 v agilityju A1/J1 large
  • več agility seminarjev (Željko Gora, Olga Kwiecień…)
  • dogdancing nastopi po Sloveniji
  • paša ovac
  • tečaj trikcev pri Jani Dretnik
  • mantrailing tečaj 1. in 2. stopnje pri Manci Smolnikar
  • opravljen AVP izpit
  • opravljen AVP izpit
  • redni treningi agilityja in obedienca (preizkusil se je tudi v mantrailingu, pašnji ovac in celo v obrambi)

Moja poklicna pot

Že v osnovni šoli sem vedela, da bo moje življenje vedno obdano z živalmi, zato sem iskala poklic, ki bi mi omogočal sodelovanje z njimi. Tako sem obiskovala Gimnazijo in veterinarsko šolo v Ljubljani in pridobila poklic veterinarski tehnik. Trenutno študiram na Fakulteti za varnostne vede, smer Varnost in policijsko delo, saj si želim delati s policijskimi psi.

Moja filozofija

Nikoli ne obupaj!

Zakaj imam rad svoje delo?

Ker me veseli delo na terenu, ki vključuje pse in njihove lastnike, ker imam močno željo po novem znanju in izzivih.

Ker želim pomagati ljudem pri vzgoji ali prevzgoji njihovih ljubljenčkov z znanjem, ki sem ga pridobila v zadnjih 10 letih.

Da bodo psi pridni in predvsem prijetni sopotniki, njihovi lastniki pa brezskrbni in zadovoljni.