Maja Ekart


Kraj dela: Maribor in Ptuj

Moje področje dela: Skupinski tečaji, individualno delo in mantrailing

Živim na podeželju in moje veselje so narava in živali.

Leta 2010 se mi je uresničila velika želja in dobila sem psičko, labradorko Lajko. Čeprav se v kinologijo na začetku nisem takoj podala, je bila to vedno moja velika želja. Kasneje sem se odločila sledit svojim sanjam in tako se je začela moja kinološka pot.

Leta 2021 se nama je pridružil težko pričakovani labradorec delovne linije Veli Vir Elmon. Skupaj imava velike načrte za delo v kinologiji od mantrailinga, prinašanja, itd…..

Moji kinološki uspehi in dosežki

  • Alfakan 2. stopnja in 3. stopnja
  • Tečaj canicross
  • Delavnice in treningi mantrailing

Moja poklicna pot

Ko sem dobila Lajkico, sem začela spoznavat »pasji svet«. Na začetku sem pridobila veliko teoretičnega znanja, ki sem ga preizkusila v praksi. Kasneje pa sem želela znanje še razširit in spoznat kinološki svet. Tako sem svojo kinološko pot začela leta 2016, ko sva se z Lajko vpisali v 2. stopnjo v Alfakanu. Udeležili sva se raznih predavanj in delavnic o vzgoji psov in aktivnostih, ki jih lahko skupaj počnemo s svojimi psi. Vpisali sva se tudi v tečaje canicrossa in na treninge mantrailinga. Sedaj to pridno nadaljujem z Elmonom in tako se skupaj učiva ter gradiva vez.

V vročih poletnih dneh se najraje sprehodimo ob reki Dravi, kjer Lajka in Elmon uživata v plavanju in prinašanju žogic. Z Elmonom imava v načrtu tudi SUP-anje.

Ko sem se pridružila ekipi Alfakan sem vedela, da je to tisto kar si želim – ljudem pomagat, da bodo imeli srečne pse, vzpostavili trajno vez s svojimi psi in uživali v skupnih aktivnostih.

Moja filozofija

Pogum, vztrajnost in predanost!

Zakaj imam rada svoje delo?

Uživam v naravi in pri delu s psi ter z veseljem pomagam vodnikom psov, da razumejo svoje pse in zgradijo trajno vez.