Manca Smolnikar


Kraj dela: Ljubljana, Domžale

Moje področje dela: Skupinski tečaji, mantrailing

Moji članki: Blog

Želja imeti čisto svojega psa se mi je uresničila leta 2015, ko se mi je pridružil Majk. Je mešanec med Mejnim in Nemškim ovčarjem ter Labradorcem. Na začetku najine poti se je pojavilo kar nekaj pasjih problemov in neželenih vedenj. Predvsem so bili ti posledica mojega neznanja in Majkove razposajenosti. Prav to pa me je motiviralo in spodbudilo, da razširim svoje kinološko znanje in z delom ter voljo vzgojim Majka v stabilnega psa. Cel proces vzgoje sva z Majkom opravila pri Alfakanu, želja po nenehnem širjenju znanja in deljenju le tega pa me je pripeljala v Alfakan ekipo. Majk ima ogromno energije in močno željo po delu. Je moj vsakodnevni družabnik in športni sopotnik. Sprehode si večkrat popestriva s Canicrossom in frizbijem, resneje pa se ukvarjava z Mantrailingom in Delom z nosom. Pred kratkim se je naše pasje krdelo razširilo še za eno članico. Najini “ekipi” se je pridružila psička Kofi, pasme Border collie.

Moji kinološki uspehi in dosežki

  • izpit 1. in 2. stopnje Dela z nosom
  • 6. mesto na 2. državnem prvenstvu Dela z nosom – 2. stopnja (november 2017)
  • 4. mesto Canicross Mekinje – kategorija open (maj 2017)
  • 3. Mesto na državnem prvenstvu dela z nosom 2018. (2.stopnja)
  • Mantrailing seminar (2017)
  • Mednarodni mantrailing seminar Dunaj- april 2018 (Chris Wolf, Karin Kuhn)
  • Mednarodni mantrailing kamp Krka 2018 (Matjaž Zanut, Alenka Sunčič Jenko)
  • Mantrailing vikend & izobraževanje Dunaj- oktober 2018 (Rettungshunde Niederösterreich)

Moja poklicna pot

Sem diplomantka športne vzgoje na Fakulteti za šport, pravkar pa zaključujem tudi magisterij na tem programu. Tako na fakulteti, kot tudi v prostem času je moje življenje povezano s športom, ljudmi in aktivnostmi v naravi. Pri tem želim vsakodnevno vključevati tudi Majka in Kofi, saj naredi to moje življenje zanimivejše in bolj polno.

Moja filozofija

Vzgoja in delo s psi je tek na dolge proge, z večkratnimi vzponi in padci. To nas utrjuje. Ko smo na cilju, pa je občutek zmage in zadovoljstvo ob tem še toliko slajše. Svoje znanje in izkušnje želim deliti tudi z drugimi in tako pripeljati do zmage tudi marsikaterega lastnika in njegovega štirinožnega prijatelja.