Ste naveličani kupovanja dragih priboljškov v trgovini, za katere nikoli ne veste kaj točno vsebujejo in ali so v resnici sploh zdravi za vašega psa? Ali si želite pri treningu uporabiti naravne, domače priboljške, ki vašemu psu sigurno veliko bolj dišijo kot tisti iz trgovine? Si želite pri tem še znatno znižati strošek kupovanja priboljškov?

Aktivni lastnik psa, se zaveda pomena dobre nagrade. Ta seveda ni le hrana. Za določene pse ali za določene situacije pa je nagrada v obliki hrane zelo dobrodošla. Še posebej, ko pes premaga izjemen napor ali mu uspe izvrsten podvig. Takrat lastniki psov uporabimo jackpot nagrado, ki je sorazmerna vloženemu naporu, ki ga je pes moral doseči. Ali ste prepričani, da so “trgovinski” priboljški res jackpot nagrade?

V kuhinji spretnejši del Alfakan ekipe je skoval recept, ki zadosti vsem pogojem zdravega, okusnega in psu privlačnega jackpot dobitka za njegov trud. Ponujamo vam recept za Alfakan jetrne kocke, s katerimi lahko ustrezno nagradite vašega psa, ko mu uspe izvesti nov trik ali ko prvič ne skoči na vaš obisk. Ne bo se vam več potrebno zalagati s trgovinskimi priboljški. Raje si jih sami pripravite doma, odmerite njihovo velikost in količino ter tako najbolje poskrbite, da bo vaš pes uspešno napredoval in to ne na račun svojega zdravja.


 

RECEPT ZA ALFAKAN JETRNE KOCKE

Sestavine:

  • 500 g govejih jetrc
  • nekaj strokov česna
  • 250 g pšeničnega zdroba

Čas priprave in pečenja:

približno 30 minut

Zahtevnost:

pasje jetrne kocke,kvalitetna pasja hrana

 

Alfakan-jetrne-kocke-v-skledi

Način priprave:

V multipraktiku seseklajte goveja jetra in nekaj strokov česna, dokler jetra ne postanejo tekoča. V tekočo maso zamešajte pšenični zdrob, da zmes postane zelo gosta. Razporedite jo po pekaču, na peki papir, kakšen centimeter na debelo. Pecite pri 175°C približno 10 min. Pečena zmes, naj bo znotraj mehka in jo še toplo razrežite na majhne koščke. Hranite jih v manjših posodah v zamrzovalniku in jih po potrebi, odmrznite in uporabite vsebino.

Alfakan-jetrne-kocke-priprava-za-peko
Ne pozabite: jetrne kocke niso primerne za vsakodnevno prehrano, ampak le kot občasna nagrada.