V Mariboru smo v soboto, 21. 2. 2015, pripravili brezplačen seminar z naslovom Težave s psom, zakaj se pojavijo in kako jih odpravimo. Pri organizaciji so nam pomagali Mr. Pet, Veterinarski center Pika, OŠ Franca Rozmana-Staneta in Večer. Seminar je bil nadvse uspešen. Udeležilo se ga je več kot 200 poslušalcev.


Seminar je potekal v dveh delih. Najprej smo v teoriji predstavili svoj naravni sistem in pogled na vzgojo in prevzgojo psov. Pojasnili smo razliko med vzgojo in šolanjem ter predstavili svoj vidik pasje psihologije in učnih procesov pri psu.

V drugem delu smo naredili praktični prikaz. Zelo pomembno sem nam zdi, da to kar govorimo, vedno znamo tudi pokazati s svojimi psi. Veronika in Brie sta naredili nekaj trikcev. David in Flash sta demonstrirala popolno koncentracijo psa. Tinkara in Skaya sta prikazali delo z nosom, Miha in Ruba pa sta pokazala učni proces psa v praksi.

Po koncu seminarja je celotna Alfakan ekipa več ur odgovarjala na vprašanja. Poskušali smo pomagati prav vsakomur, ki si je vzel čas in nas prišel poslušat.

Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali ali nam pomagali pri izvedbi seminarja!