Da boste lahko svojemu psu ponudili le najboljše, smo za vas pripravili še en odličen in preprost recept.


RECEPT ZA IZDELAVO PIŠKOTOV

Sestavine:

  • 430 g polnovredne moke
  • 2 žlici lanenega semena (izluščeno)
  • 240g arašidovega masla
  • 200 ml mleka
  • 2 banani

Čas priprave in pečenja:

približno 1 uro in pol

Zahtevnost:

 

sestavine-za-piškote

Način priprave:

Arašidovo maslo zmešamo skupaj s toplim mlekom,  dodamo moko, laneno seme in pretlačeni olupljeni banani. Zgnetemo testo in ga razvaljamo na pomokani površini 0,5 cm debelo. Z modelčkom za piškote izrežemo željene oblike. Piškote pečemo na 180°C približno 20 min, oz. toliko časa, da lepo porjavijo.


BANANE:

Banane so sadje, ki so pri nas na voljo vse leto. Čeprav prihajajo iz južnih krajev, je njihova cena vse leto dokaj ugodna. Dobro je, da kupujete banane iz ekološke pridelave, saj so manj obremenjene s pesticidi in zato manj škodljive. Psi imajo radi banane, saj so sladke, okusne in nasitijo. Delujejo protivnetno in ugodno na prebavne organe – želodčno sluznico in črevesno floro, zato je priporočljivo hranjenje ob driski.

OREŠČKI:

Lešniki, orehi, mandeljni, kokos  in arašidi so dopolnilo, ki je dobrodošlo v pasji prehrani. So bogat naraven vir mineralov, vitaminov in železa. Zaradi vsebnosti maščob imajo visoko energijsko vrednost. Uporabna so le jedrca oreščkov – brez trdih lupin. Pred hranjenjem  morate jedrca čimbolj sesekljati. Na ta način pes vsebnost oreščkov bolje izkoristi in prebavi. Slani oreščki NISO primerni za hranjenje psa.

LANENO SEME:

Laneno seme je zaradi bogate vsebnosti olja vsekakor dobordošlo doplonilo v pasji prehrani. Olje ugodno vpliva na kožo in omogoča, da ima dlaka visok sijaj. Pred hranjenjem ga je potrebno izluščiti oz. nasekljati, da pes lahko prejme vitamine v celoti. Uporaba lanenega semena naj bo zmerna, saj zaužitje večje količine lupine semena  povzročijo težave (napihnjenost) v prebavnem traku.