PRAZNIČNI PASJI PIŠKOTI Z ARAŠIDOVIM MASLOM IN BUČO

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 3/4 skodelice pireja buče hokaido
  • 3 jedilne žlice arašidovega masla
  • 3 skodelice polnozrnate moke

Postopek:

Bučo olupimo, narežemo na manjše kose in skuhamo v malo vode do mehkega. Odcedimo in spasiramo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj C.

V večji skledi stepemo 2 jajci, dodamo bučni pire in arašidovo maslo in dobro premešamo, da dobimo enotno maso. Nato dodamo moko in zgnetemo testo. Zgneteno testo mora biti voljno, ne sme pa biti lepljivo.

Testo razvaljamo na 0.5 cm debelo in z modelčki izrežemo ali pa ročno oblikujemo piškote in jih zložimo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo jih 20 minut.