10.1.2015 smo, v sodelovanju s Pes moj prijatelj in Art kinom Odeon organizirali drugi brezplačni seminar z naslovom Vzgoja psa: kako do tesnega odnosa s psom.

Ker vemo, da si številni lastniki želijo izboljšati svoj odnos s psom smo predstavili osnove našega sistema. Alfakan sistem omogoča vzpostavljanje vezi na osnovi naravnih, genetsko pogojenih zakonov.

“Imeti harmoničen odnos s svojim psom je sila preprosto. Le zavedati se moramo, kaj pes potrebuje in mu to nuditi.”

Na seminarju smo odgovorili na vprašanje kje se začne odnos s psom in kako ga nadgrajujemo. Predstavili smo razliko med vzgojo psa in šolanjem, objasnili kakšne so potrebe psa in definirali dober odnos, ki ga ima lastnik s svojim psom.

“Dober odnos s psom ima vodnik, ki mu življenje s psom ne povzroča jeze, skrbi, strahu ali stresa, ob tem pa je pes zdrav, uravnovešen, srečen in zadovoljen ter nenazadnje nemoteč za okolico.”


 

POTEK SEMINARJA

Seminar je vodila Veronika Valentin, članica Alfakan ekipe, odgovorna za skupinske tečaje v Kopru. Seminar smo začeli s praktičnim prikazom treh izmed naših psov:

  • Bane (vodnik: Vesna Zaplotnikje s svojim 6 mesečnim psom pokazala tehniko sledenja. Pristop s katerim se začne oblikovati odnos s psom.
  • Brie (vodnik: Veronika Valentinje predstavila osnove poslušnosti. Na ta način je demonstrirala, kako izgleda delo s psom, s katerim ima lastnik jasno izdelan odnos.
  • Flash (vodnik: David Pogačnik) je demonstriral zadnjo stopnjo vzgoje psa. Gre za popolno kontrolo psa. 100% kontrola pomeni, da pes, ne glede na motnje v okolju, sledi lastniku in ga upošteva.

Flash-pes-na-seminarju-pridno-na-svojem-prostoru


Sledilo je predavanje, v katerem smo odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Kaj je vzgoja psa?[/li][li]Kakšna je razlika med vzgojo psa in šolanjem?
  • Kaj psi potrebujejo in kakšen je pravilen pristop k vzgoji?
  • Kateri so trije osnovni elementi za oblikovanje tesnega odnosa s psom?
  • Kako s psom zgraditi odnos, zadovoljiti njegove potrebe in hkrati ohraniti svoj življenjski slog?

Po koncu seminarja smo se posvetili še individualno vsem obiskovalcem, ki so se želeli z nami osebno posvetovati. Tako smo lahko vsakomur z željo po boljšem odnosu s težavami na njegovem specifičnem primeru svetovali kako bi lahko svoje zadane cilje dosegli. Naši inštruktorji so se posvetili vsakomur, ki je želel deliti svojo zgodbo in specifičnost svojih težav.

veronika-valentin-predava-na-seminarju


HVALA, DA STE BILI Z NAMI

Vsem, ki ste nas obiskali v Izoli, se zahvaljujemo za vašo pozornost. Upamo in želimo si, da ste od našega seminarja odnesli veliko novega znanja, ki vam bo korsitil pri utrditvi svojega odnosa s psom.

Mi smo spet maksimalno uživali, zato bomo tovrstne seminarje organizirali tudi v prihodnosti.

Brezplačni seminarji bodo potekali tudi v drugih krajih. Za točne informacije o prihajajočih terminih se prijavite na našo e-mail listo.

Seminar je bil odličen. Pohvale Veroniki Valentin… (Andreja Horvat)

Lep pozdrav do naslednjič,