Sestavine:

  • 2 žlice kokosovega olja
  • 2 žlice sode bikarbone
  • 1 kapljica organskega metinega olja
  • ½ žlice kurkume

Kokosovo olje je osnova zobne pase. Zaradi svojih lastnosti izboljša absorpcijo preostalih sestavin v pasti. Poleg tega deluje antibakterijsko, protiglivično ter antiseptično.

Soda bikarbona je abrazivno sredstvo, ki s svojimi malimi granulami nežno odstranjuje zobne obloge.

Organsko metino olje dodajamo zgolj zaradi svojega prijetnega vonja, ki izboljša pasji zadah. Ne priporočam uporabe poprove mete, ki je lahko za nekatere pse premočna.

Kurkuma je naravno belilo zob. Prav tako je protimikrobna in antibakterijska ter deluje protivnetno. Zobni pasti jo dodajte če ima pes vnete dlesni.

Priprava:

V rahlo stopljeno kokosovo olje gladko vmešamo sodo bikarbono. Masi dodamo kapljico (ali malo več) metinega olja. Na koncu vmešamo še kurkumo. Sestavine temeljito premešamo, da bo zmes homogena. Zobno pasto hranimo v hladilniku.

Uporaba zobne paste:

Lahko jo nanesemo na zelo mehko zobno ščetko, vendar jo moramo pred tem malce segreti. To raje naredite na vodni kopeli kot pa v mikrovalovni pečici. Še bolj pa vam priporočam, da zobno pasto nanesete na gazo, in z njo podrgnete po zobeh in dlesnih. Odvisno od starosti psa in njegove ustne higiene, zobno pasto uporabljajte po potrebi (3-7 krat na teden).