V nekem časopisu je bil objavljen članek o najinih dosežkih s psi, ki ga je zasledila produkcijska hiša. Povabili so naju k sodelovanju pri snemanju oddaje Pozor, priden pes! Pred nama so poskusili že z nekom drugim, a se niso dobro ujeli, zato smo najprej posneli le pilotno oddajo (tj. testna oddaja). Za sodelovanje sva se odločila, ker sva želela pomagati čim več ljudem in se še bolj izpostaviti v javnosti. Ljudem sva hotela pokazati, da se da s psi delati tudi na njim prijazen način, tudi kar se tiče prevzgoje. Želela sva tudi pridobiti zaupanje ljudi, ki so s pomočjo oddaje lahko videli, kako proces vzgoje ali prevzgoje sploh poteka.


 

Po pilotni oddaji sva se zavedela, da sploh ne veva, v kaj se spuščava. Namreč, nisva imela nobenih izkušenj z javnim nastopanjem, nastopanjem pred kamerami, nisva obiskovala tečajev retorike in podobnega, kljub temu, da nisva ravno nadarjena za to področje. Zato je bilo snemanje velika avantura in veliko sva se naučila sproti. Na začetku nama je bilo zelo težko, imela sva veliko treme. Sčasoma pa sva se na kamere do neke mere navadila, postala sva bolj sproščena in tudi oddaja je postala boljša.

pozor, priden pes

Prva sezona je bila s strani gledalcev dobro sprejeta, česar sva bila zelo vesela. Zato smo posneli še drugo in tretjo. Skupno so snemanja trajala eno leto in pol. Bila so zelo naporna, celodnevna, bilo je veliko vožnje, dobili smo ogromno prijav. Želeli smo prikazati čim bolj raznolike primere, zato smo se vozili na vse konce Slovenije. Poskrbeli smo, da so bili v primerih psi različnih pasem, velikosti in starosti, saj sva želela pokazati, da se da z dobrim sistemom izboljšati vsakršno stanje.

Oddaja je časovno omejena, zato nismo prikazali vsega, kar bi si midva želela. Poleg tega so nekateri kadri posneti bolj dramatično, kot so bili v resnici – seveda zaradi gledanosti.

Naša ekipa je zajemala dva snemalca, tonskega mojstra, producenta in režiserko. Razumeli smo se odlično in z večino smo še vedno v stikih. Misliva, da je to tudi eden izmed razlogov, da je bila oddaja uspešna.

pozor priden pes

Seveda sva v oddaji naredila kaj, kar bi danes storila drugače. A vseeno stojiva za tem, kar se je dogajalo. Na oddajo sva zelo ponosna. Mislim, da sva dokazala, da tudi v majhni Sloveniji imamo kvalitetno kinološko znanje, ki ga znamo dobro uporabiti v praksi. Dokazala sva tudi, da znava pse prevzgojiti.

Oddaja Pozor, priden pes je spet na voljo na voyo.si, prav tako jo ob sobotah in nedeljah popoldan ponovno predvajajo na Kanalu A. Zato vabljeni k ogledu, morda se kaj novega naučite, ali pa vsaj malo nasmejite.